Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πάρε το Ιντερνετ στα χέρια σου


 Τέσσερις Ελληνες φοιτητές ετοιμάζουν ένα νέο κοινωνικό δίκτυο
Πάρε το Ιντερνετ στα χέρια σου

Ο Γιώργος Χατζήπαπας, ο Γιώργος Σπανός, ο Θάνος Τουρίκας και η Θεώνη-Άννα Παπαδοπούλου με πολύ μεράκι και φαντασία δημιουργούν το Graphmylife, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που έχει σκοπό να «ζωγραφίσει» τις ζωές μας.
Αν και ακόμη η επίσημη ιστοσελίδα δεν βρίσκεται στον αέρα οι τέσσερις φοιτητές φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής στα ΤΕΙ Αθήνας μιλούν μαζί μας και μας συστήνουν το νέο αυτό social network.
Πώς προέκυψε η ιδέα του εγχειρήματος και η ονομασία;
Εμπνευστής της ιδέας  υπήρξε ο Γιώργος Χατζήπαπας ο οποίος με αφορμή κάποιες προβολές ντοκιμαντέρ καθηγητών στους πίνακες του πανεπιστημίου, που σκοπό είχαν να  δείξουν το γράφημα της ζωής τους, αποφάσισε να προβεί σε κάτι παρόμοιο.
Με βάση αυτό λοιπόν σκέφτηκε να δώσει την δυνατότητα μέσω ενός κοινωνικού δικτύου ώστε ο κάθε ένας που επιθυμεί να δημιουργήσει ένα τέτοιο γράφημα, σε πιο σύνθετη αλλά παράλληλα και εύχρηστη μορφή. Από εκεί λοιπόν προέκυψε και η ονομασία GraphMYLife.
Τι ακριβώς είναι το Graphmylife;
Η εφαρμογή βασίζεται στα ups και downs του κάθε χρήστη με άλλα λόγια τα πάνω και τα κάτω της ζωής κάποιου.
Το Graphmylife αποτελεί ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο ο χρήστης για πρώτη φορά θα μπορεί διαδραστικά να φτιάξει το γράφημα της ζωής του, μοιραζόμενος με τους υπόλοιπους χρήστες, πάνω στο γράφημα του, κάποια σημαντικά γεγονότα για αυτόν. Τέλος οι χρήστες με κοινά βιώματα και καταστάσεις, θα μπορούν να ενώσουν τα γραφήματα του δημιουργώντας έτσι το social πλέγμα τους. Το γράφημα θα αφορά τόσο το παρόν, όσο το παρελθόν και το μέλλον.
Τι καινούργιο έχει να προσφέρει το νέο αυτό δίκτυο;
Η λειτουργία του νέου αυτού δικτύου συνδυάζει την κοινωνικότητα με τα βιώματα των χρηστών μέσω ενός γραφήματος, από το οποίο ο κάθε χρήστης θα μπορεί εύκολα να συνδέσει , μοιραστεί και δημοσιεύσει τις στιγμές της ζωής του και ακόμα περισσότερο τις προσωπικές του δημιουργίες. Η ιστοσελίδα θα είναι προσβάσιμη σε κάθε χρήστη χωρίς κόστος καθώς δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάποια χρέωση για τη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Πότε αναμένεται να είναι έτοιμο το site;
Αυτήν την στιγμή το project, του οποίου ο σχεδιασμός ξεκίνησε λίγο μετά το τέλος της εξεταστικής, βρίσκεται ακόμα στο κομμάτι του προγραμματισμού. Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμη η σελίδα ωστόσο ελπίζουμε και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε μια δοκιμαστική έκδοση για περιορισμένο αριθμό χρηστών.
Υπήρξε κάποια βοήθεια και παρότρυνση από τη Σχολή σας;
Εδώ θίγουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα το οποίο μας στεναχωρεί, όχι μόνο εμάς , αλλά τους περισσότερους νέους  στην Ελλάδα. Παρότρυνση είχαμε μόνο από έναν καθηγητή του τμήματος πληροφορικής του ΤΕΙ. Πέρα από αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Σχολή μάς προσέφερε τις βάσεις και συνέβαλε και στο να έρθουμε πιο κοντά σαν ομάδα.
Πιστεύετε πως θα υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο;
Θεωρούμε ότι η ιδέα είναι πρωτότυπη και αυτός είναι ένας λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.
Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις από το περιβάλλον μας είναι αρκετά θετικές , ενώ η ανταπόκριση του κοινού στην σελίδα μας στο facebook και στο twitter είναι απρόσμενα μεγάλη και μας εξέπληξε το γεγονός ότι μέσα σε δύο μέρες ανεβήκαμε  στην πρώτη θέση στο διαγωνισμό crazybusinessideas.gr.

Ρεπορτάζ: Μισεμικέ Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Ενός κακού...media έπονται..."