Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ολα τα σκουπίδια της Ελλάδας σε μία μέρα


Το «Let's Do It» έχει στόχο να καθαρίσει την χώρα από τα απορρίματα στις 29 Απριλίου
Ολα τα σκουπίδια της Ελλάδας σε μία μέρα

Το «Let's Do It» που ξεκίνησε το 2008 από την Εσθονία είναι μια διεθνή εθελοντική καμπάνια που έχει ως στόχο να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε είδους σκουπίδια. 

Φέτος για πρώτη φορά  η «Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) » και ο Περιβαλλοντικός σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» θα φιλοξενήσουν το «Let's do it» στη χώρα μας.
«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι πως υπάρχουν ακόμα  νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται εθελοντικά να προσφέρουν και να καθαρίσουν την χώρα » αναφέρει ο Νίκος Κιούσης, Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για δράση» και Υπεύθυνος Επικοινωνίας του «Let's do it».
Το ραντεβού έχει ήδη δοθεί και την Κυριακή 29 Απριλίου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας φορείς και απλοί πολίτες έχουν ορίσει σημεία δράσης σε πλατείες, δάση και σχολεία με σκοπό να καθαρίσουν τις περιοχές αυτές όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Βασικός σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλοι φορείς όπου όλοι μαζί θα καταφέρουν να πετύχουν το μεγάλο αυτό στόχο.
«Έχουν δείξει ενδιαφέρον από πολλές περιοχές της Αθήνας, από τη Θεσσαλονίκη ακόμα και από την Κομοτηνή. Δεν περιμέναμε τόση μεγάλη ανταπόκριση. Ενδιαφέρονται για το πρόβλημα και μας στέλνουν κατευθείαν mail για να βοηθήσουν. Χθες μόλις μπήκε κ ο Δήμος Ρόδου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα δάση και πιο συγκεκριμένα στον Υμηττό και στην Πεντέλη» αναφέρει ο Νίκος Κιούσης
Η δράση έχει οργανωθεί στην ιστοσελίδα του «Let's do it» όπου μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής, του waste mapping, οι πολίτες αφού εντοπίσουν τα απορρίμματα, τα φωτογραφίζουν και έπειτα τα προσθέτουν στον διαδικτυακό χάρτη κοινής χρήσεως .
«Το site δημιουργήθηκε πριν από λίγους μήνες και τώρα προσπαθούμε να το εμπλουτίσουμε. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Εσθονία –μέσω skype-  και ανταλλάσσουμε πρακτικές και μεθόδους  με σκοπό να φέρουμε κάποιες εδώ αλλά και να τους προτείνουμε».
Ο καθαρισμός του περιβάλλοντος πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο  ενώ παράλληλα όλο το χρόνο ο Περιβαλλοντικός σύλλογος «Ώρα για Δράση» και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις διοργανώνουν διάφορες δράσεις σε σχολεία-και όχι μόνο- με σκοπό την ευαισθητοποίηση τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων για το κρίσιμο θέμα του περιβάλλοντος για ένα καλύτερο μέλλον.

Ρεπορτάζ: Μισεμικέ Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Ενός κακού...media έπονται..."