Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Απο τους Atenista στους....Patrinistas...

Tη φήμη των Αtenistas..φαίνεται πως έρχεται να κλέψει μια νέα εθελοντική ομάδα οι..Patrinistas. Τα "παιδιά απο την Πάτρα"παρά το γεγονός ότι αριθμούν μόλις 262 μέλη στο γκρουπ που έχουν στο facebook ,φαίνεται πως δεν πτοούνται και επιθυμούν να συμβάλλουν άμεσα προκειμένου να αναμόρφωθεί η περιοχή τους.
Η ομάδα έκανε την πρώτη της επίσκεψη στον χώρο της Πλατείας Όλγας, το Σάββατο, 11/12/2010, όπου 25 μέλη των Patrinistas έμειναν αρκετή ώρα στο χώρο και κατέγραψαν με λεπτομέρεια τα σημεία που χρειάζονται παρέμβαση.
Σε ανακοίνωσή τους οι ίδιοι αναφέρουν: «Είμαστε μια εθελοντική ένωση Πολιτών της Πάτρας που συγκεντρώνονται γύρω από την κοινή τους αγάπη για την Πόλη τους.Είμαστε μια ανοικτή κοινότητα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ιεραρχικές δομές και ρόλοι αλλα δρούμε σαν συλλογικότητα.Είμαστε εθελοντές,Θέλουμε να προσφέρουμε στους εαυτούς μας, στους αγαπημένους μας και στις επόμενες γενιές μια Πόλη όμορφη, λειτουργική και αξιοβίωτη. Είμαστε μια ομάδα που πιστεύει στον δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των πολιτών σε αυτόν. Θέλουμε ελεύθερους χώρους οσο το δυνατον περισσότερους και πιο λειτουργικούς και όμορφους. Θέλουμε μαζικές μεταφορές, ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους που δεν καταβροχθίζουν τον δημόσιο χώρο.Είμαστε μια ομάδα που πιστεύει ότι η αισθητικη και η καθαριοτητα της Πολης είναι ταυτοχρονα στοιχειο πολιτισμου, ευζωιας των κατοικων, περιβαλλοντικά ωφέλιμη και ταυτόχρονα προϋπόθεση ανάπτυξης.Είμαστε αισιόδοξοι και στηρίζουμε την αισιοδοξία στην δράση μας και στις δυνατότητες της Πάτρας. Μακριά από εμάς η γκρίνια ,ότι για όλα φταίνε πάντα οι «άλλοι», το Κράτος, ο Δήμος κλπ. Είμαστε ανοικτοί σε όλους τους Πατρινούς που θέλουν να συμμετέχουν στο να αλλάξει έστω και λίγο η ζωή τους όχι ερήμην τους αλλα με την δική τους συμμετοχή.Είμαστε επίμονοι. Δεν μας φτάνει μια έστω θεαματική δράση ή διαμαρτυρία. Ζούμε χρόνια εδώ και θέλουμε να παρεμβαίνουμε κάθε ώρα κάθε μέρα κάθε χρόνο.Είμαστε προσανατολισμένοι στο σήμερα και στις μικρές δράσεις που δεν θα αλλάξουν την Πατρα ριζικά αμεσα. Όμως κάθε μικρό μικρό βήμα που μπορεί να φαίνεται ασήμαντο μας φέρνει πιο κοντά σε ένα ομορφότερο παρόν και ένα πιο αισιόδοξο αύριο.Είμαστε προσανατολισμενοι στην δράση. Πιστεύουμε στον αναντικατάστατο ρόλο της και την αναζωογονητική της δυναμη που θέτει τις τοπικές κοινωνίες σε κίνηση.Είμαστε μανιακοί με την νομιμότητα. Πολλά από τα προβλήματα της Πόλης οφείλονται στην αυθαιρεσία και θα επιμείνουμε με κάθε τροπο στην αυστηρή τήρηση των νόμων που προστατεύουν τους πολλούς..».
Read more »

"Ενός κακού...media έπονται..."